Faranghe - een italiaanse woonboerderij

bicerin

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

Bicerin

Warme koffie met chocolade

 

 

benodigdheden:

 

bereidingswijze

Verhit de melk in een steelpan. Doe daarin de gehakte chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en tot het begint te koken. Laat het 1 minuut doorkoken, blijf roeren. Zet het vuur uit onder de chocolademelk. Maak een sterke espresso, voor 2 kopjes. Klop slagroom lobbig met 4 theelepels suiker of zoveel als jij lekker vindt.
Glazen vullen in drie laagjes: eerst de warme chocolade onderin, 1/3 van het glas vullen. Daarna de espresso als tweede laag in het glas: Als je de koffie over de achterkant van een lepel giet blijft de koffie op de chocolade drijven. Aftoppen met een laag slagroom.

Cin cin!

 

Andere recepten in diverse: castagne caldarroste