Faranghe - een italiaanse woonboerderij
bacchus caravaggio
Nieuwsbrief

La Dolce Vita

Eten & drinken

Italiaans eten bestaat niet, zeggen kenners. Elke regio van Italie kent zijn eigen keuken en de beste keuken is die van "mamma". De echtgenote van mijn vader kan bijvoorbeeld met trots vertellen dat haar Pugliese restaurant bij Milaan kon draaien op klanten afkomstig uit het Zuiden en het grootste compliment was dat het smaakte zoals thuis. Wat in alle gevallen kenmerkend is voor Italiaans eten is de eenvoudige samenstelling met mooie ingrediënten. Een kenmerk van alle Italianen (die wij kennen) is dat zij uren kunnen praten over eten. En dat doen wij hier eigenlijk ook: praten en lezen over lekker eten... smaakvolle recepten en andere reacties zijn welkom via info@vakantieinitalie.eu

Van een aantal gerechten die we voor onze gasten koken, kun je hier de recepten vinden of de PDF gratis downloaden: recepten juni 2012/1

 

Anti pasti:

carciofi della giudia

bagna cauda

suppli

carpaccio

stromboli

frittata di Tonno

Truffel

Primo piatti:

Spaghetti maken

cannelloni,

ravioli,

tagliatelle

olijvensoep

Secondo piatti:

corniglio,

orata,

saltimbocca

Dolci:

Michel´s chocolade taart

Worteltjestaart met sinaasappelhangop

sorbetto di limone,

pere con formaggi,

vin santo,

torta di limone

panna cotta con pere

 

Castagne Caldarroste

Drankjes:

Limoncello e Aranciello

Liquore arancia crema

Bicerin

Belgische advocaat

Pizza:

Uitleg over soorten meel

Stook je je oven heet genoeg.

Basisrecept voor deeg

Basisrecept tomatensaus

Pizza Margherita

Pizza Bianca

Pizza Nonna

Pizza Romana

Pizza Creatief!

Focaccia

Op de afbeelding ziet u Bacchus zoals Caravaggio hem heeft uitgebeeld.