![]() |
![]() |
![]() |
Voor 3 tot 4 personen:
2 eieren
200 gr. Bloem
Voor 5 tot 6 personen
3 eieren
300 gr. Bloem
Voor gevulde pasta
- zoals tortellini – 1 theelepel melk toevoegen voor elk ei Hierdoor plakt de pasta beter.
In alle gevallen een snufje zout
Zeef de bloem, en maak er een bergje van op je werktafel Maak in het midden een kuil en breek hier de eieren in. Voeg het zout toe, en kneed alles vanuit het midden tot een soepel deeg dat niet meer kleeft. Je kan deze deeg eventueel een uur laten rusten door hem in een vochtige handdoek te stoppen.
Rol het deeg daarna op een met bloem bestoven werkblad of met een pastamachine uit tot een dunne lap. Plooi de lappen in 2 en rol ze nogmaals uit (of nogmaals door de pastamachine), en herhaal dit een paar keer tot je eindigt met de gewenste dikte van de pasta. Snijd hem (of laat hem snijden door de pastamachine) in de gewenste vorm.
Laat de pasta enkele uren drogen. Kook deze eigengemaakte pasta in een pan met ruim water en zout tussen 2 en 5 minuten (afhankelijk van de dikte/vorm) 'al dente'.
Zelfde recept als hierboven, maar voeg met de eieren 50 g. gekookte spinazie, die gepureerd of erg fijn is gehakt, waardoor de pasta een groene kleur krijgt.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Heb je geen pastamachine, dan is het gemakkelijk als je de pasta heel dun uitrolt met een deegrol, en daarna kan je de deeg oprollen om zo 'tagliatelle' of 'Spaghetti alla guitarra' te kunnen snijden.